Unsplash

Voordelen winterafdekking


Waarom een winterafdekking belangrijk is voor uw zwembad

Een winterafdekking heeft vele voordelen, als u erachter wilt komen waarom een winterafdekking zo’n goede investering is lees dan verder.

Eén van de voordelen van een winterafdekking is dat het de verdamping van het zwembadwater zal verminderen. Als u bijvoorbeeld een pan water op het vuur heeft staan, merkt u dat er na een tijdje minder water in de pan zit. Dit heeft te maken met de temperatuur van het water met als gevolg verdamping en dat gebeurt ook met het water in uw zwembad. Door een winterafdekking over uw zwembad te doen verdampt er minder water en hoeft u minder vaak uw zwembad bij te vullen. Het waterverbruik verminderen is milieubewuster en een bijkomend voordeel voor de portemonnee.

Terwijl er minder water verdampt bij het gebruik van een winterafdekking, blijft het water ook beter op temperatuur.
Zo hoeft de warmtepomp minder hard te werken of als de warmte van uw zwembad afhankelijk is van de zon helpt het enorm om deze in de nacht af te dekken met een winterafdekking zodat de warmte in uw zwembad blijft.

Ook helpt een zwembadafdekking goed met het schoonhouden van uw zwembad. Een zwembad wat niet afgedekt is wordt sneller vies omdat blaadjes, takjes, beestjes en pluisjes allemaal zo uw zwembad in kunnen waaien.

Door deze af te dekken komt dit tuinafval niet in uw zwembad en heeft u minder onderhoud. Daarnaast hoeft uw filter ook minder hard te werken, wat weer stroom bespaart.

35 tot 60 procent minder chemicaliën

Subtitel

En wist u dat bij het gebruik van een zwembadafdekking 35 tot 60 procent minder chemicaliën voor de waterbehandeling nodig heeft? Kortom een winterafdekking is beter voor uw zwembad, het stroomverbruik, waterbehandeling, het filter en uw portemonnee en is daarom zeker een goede investering.

Unsplash