FAQ

Hier vindt u antwoord op veelgestelde vragen

FAQ

Wat moet ik doen om mijn zwemwater te onderhouden?

Het kraanwater waarmee u het zwembad heeft gevuld, blijft helaas niet zo helder en betrouwbaar als het was.

Als u het water niet behandelt, zal het snel vervuilen en/of groen worden en kunnen er ziektekiemen ontstaan.

Met de Interline waterbehandelingsproducten kunt u uw zwembadwater in goede conditie houden.

U hoeft niet veel moeite te doen om een mooi resultaat te bereiken, namelijk water dat er zo sprankelend

uitziet dat je er meteen in wilt springen. Om mooi, helder en betrouwbaar zwembadwater te houden hebben wij speciaal voor u een STAPPENPLAN gemaakt.

Zo heeft u een eenvoudig overzicht om uw water in goede conditie te houden.

Bekijk hier het stappenplan voor schoon zwemwater!

Er ligt vuil op de bodem van mijn zwembad?

Grof vuil met een schepnet verwijderen. Een zwembadstofzuiger biedt een oplossing voor wat kleiner vuil. Kijk op de website voor een overzicht van de mogelijkheden.

Er zitten insecten/wormpjes in mijn zwembad?

Zwembadchloor is voor het desinfecteren van het zwemwater (effectief tegen bacteriën/algen). U kunt ongedierte verwijderen met een schepnet.

Hoe dien ik chloor toe aan mijn zwembad?

Chloortabletten dienen, bij normale dosering, altijd in een chloordrijver of de skimmer gedaan te worden. Chloorgranulaat (poedervorm) dient altijd eerst in een emmer(s) lauw/warm water opgelost te worden, alvorens het chloormengsel over het wateroppervlak te verdelen. U kunt nu gewoon zwemmen, maar zorg ervoor dat chloortabletten/-drijver of granulaat altijd buiten bereik van kinderen zijn! Wij adviseren er rekening mee te houden niet te chloreren voordat u gaat zwemmen en de chloordrijver uit het water te verwijderen tijdens het zwemmen. Houdt chloor altijd buiten bereik van kinderen. Lees altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking

Hoe moet ik een shockbehandeling geven?

Eerst de pH-waarde controleren en indien nodig bijstellen naar de optimale waarde. Daarna chloorgranulaat toedienen. Voor de juiste dosering klik hier voor een doseerschema. Het chloorgranulaat altijd eerst oplossen in een emmer lauw/warm water. Nooit meer dan 300 gram granulaat per emmer oplossen. Bij grotere hoeveelheden dit verdelen over meerdere emmers. Hierna (direct) verdelen over de oppervlakte van het zwemwater. Pomp/filter gedurende 24-72 uur continu laten draaien.

Hoe werken de teststrips?

Lees de aanwijzingen op de verpakking. Een algemene richtlijn is: Dompel de teststrip 5 seconden lang onder water, op een diepte van ongeveer 20-30 cm. Houd de strip horizontaal, schud het water er niet af. Vergelijk de waarde van de verkleuring met de waarde op het busje. Houd u aan de aanbevolen waardes op het busje.

Hoeveel chloortabletten of granulaat moet ik toevoegen aan mijn zwembad voor een juiste dosering?

Dit is afhankelijk van de waterinhoud (en temperatuur) van uw bad. Chloortabletten worden veelal gebruikt voor een continue dosering, terwijl granulaat meer voor een snelle oplossing wordt gebruikt (shockbehandeling.) Klik hier voor het doseerschema overzicht. Choor en pH-middelen altijd apart van elkaar doseren!

Ik heb net veel chloor in mijn bad gedaan, mag ik nu wel zwemmen?

Nee, u dient minimaal 6 uur te wachten voordat u gaat zwemmen. Wij adviseren u om het chloor in de avond toe te dienen na het zwemmen.

Mag ik met groen water wel zwemmen?

Ja, dit mag, wij adviseren u echter om dit eerst te verhelpen d.m.v. een shockbehandeling. Voor de juiste dosering klik hier voor een doseerschema.

Mijn water is groen geworden (ook na onweer), wat moet ik doen?

Eerst de pH-waarde meten en indien nodig bijstellen. (Na een zware onweersbui één a twee uur wachten.) Daarna de chloorwaarde meten en zonodig bijstellen (evt. met shockbehandeling). Voor de juiste dosering klik hier voor een doseerschema.

Mag ik mijn zwembad vullen met grondwater?

Nee. Door het ijzer dat in grondwater zit, zal uw zwembadwater donker worden.

Mijn water is groen geworden (ook na onweer), wat moet ik doen?

 (Na een zware onweersbui één a twee uur wachten.) Daarna de chloorwaarde meten en zonodig bijstellen (evt. met shockbehandeling). Voor de juiste dosering klik hier voor een doseerschema.

Mijn water is melkachtig wit, wat moet ik doen om het te corrigeren?

Dit wordt veelal veroorzaakt door een foutieve pH waarde. U dient eerst de pH-waarde te meten en deze vervolgens bij te stellen met pH-minus of pH-plus. Veelvuldig filteren en vaak het filter cartridge schoonmaken. Voor een zandfilter geldt: regelmatig terugspoelen (bijv. elke twee uur).

Waarom moet ik de pH-waarde meten?

De aanbevolen pH-waarde van het water dient zich tussen de 7,2 en 7,6 te bevinden. Dit is nodig om het desinfectiemiddel (chloor) optimaal te laten werken. De pH-waarde kunt u meten met teststrips. pH-correctiemiddelen altijd buiten bereik van kinderen houden!

Wat moet ik doen als mijn pH-waarde niet correct is?

Te hoge pH-waarde bijstellen met pH-minus, te lage pH-waarde bijstellen met pH-plus. Het pH-correctiemiddel altijd eerst oplossen in een emmer lauw/warm water. Daarna verdelen over de oppervlakte van het zwemwater. Pomp/filter laten draaien. Na ca. 2 uur kunt u nogmaals testen en eventueel corrigeren. U mag nu gewoon zwemmen. Voor de juiste dosering klik hier voor een doseerschema pH-minus, klik hier voor een doseerschema pH-plus.

Hoe sluit ik mijn Simply Genius wateronderhoudsysteem aan?