Unsplash

6 Tips om uw zwembad schoon te houden


De temperaturen schieten omhoog, en misschien zijn bij u de schoolvakanties ook al begonnen. Redenen genoeg om het zwembad weer op te zetten! Helaas komt er bij een zwembad wel veel bacteriën kijken. Naast dat het niet fris is om in vuil water te zwemmen is het ook niet goed voor uw gezondheid. Hier een aantal tips op een rijtje gezet om uw zwembad zo lang mogelijk schoon te houden.

1: Afspoelen voordat u gaat zwemmen

Subtitel

Misschien klinkt dit heel logisch, maar toch is dit iets wat door veel mensen vergeten wordt. Wanneer u zonder af te spoelen het zwembad ingaat kunnen er heel veel bacteriën in uw water komen, denk hierbij aan zweet, parfum, zeep, deodorant en make-up, hierdoor kan uw water ook melkachtig worden. Kleine moeite dus om eerst even af te spoelen voordat u een duik neemt.

Unsplash
Unsplash

2: Zet een voetenbak neer voor uw zwembad

Subtitel

Stap voordat u het zwembad in gaat even in een voetenbak. Dit is een simpel maar effectieve manier om het vuil uit uw zwembad te houden.

3. Gebruik een filterpomp

Subtitel

Voor de grotere zwembaden is een filterpomp onmisbaar. Een filterpomp zorgt voor een circulatie en filtert (grotendeels) alle vuildeeltjes uit het water.

Unsplash
Unsplash

4. Check de pH-waarde en gebruik chemicaliën​​​​​

Subtitel

Om er voor te zorgen dat u kraakhelder heeft, moet u regelmatig desinfectiemiddelen toevoegen aan uw zwembad, denk hier aan chloormiddelen, anti alg producten en/of vlokmiddel. Om de desinfectiemiddelen zo goed mogelijk te laten werken, is het belangrijk dat uw pH-waarde tussen de 7,2 en 7,6 zit. U kunt de pH-waarde meten door middel van test strips. Zorg er wel voor dat u de chemicaliën altijd buiten van kinderen houd!

5. Ronddrijvend vuil verwijderen​​​​

Subtitel

Ziet u dat er vuiltjes in het zwembad drijven? Verwijder dit dan eenvoudig met een schepnetje of misschien heeft u wel een zwembadrobot of een zwembadstofzuiger, dan kan dit natuurlijk ook!

Unsplash
Unsplash

6. Dek uw zwembad af na gebruik

Subtitel

Voorkom dat uw zwembad vol met bladeren, beestjes en vuiltjes zit door na gebruik van uw zwembad een afdekking te gebruiken, zo kunt u de volgende keer dat u gaat zwemmen in 1 keer het zwembad in!