Doseerschema pH-minus Granulaat

pH-Minus is een snel oplossend product voor het corrigeren van een te hoge pH-waarde van uw zwemwater.

slider image
Unsplash

Meer plezier van je zwembad en spa

Unsplash

Gemakkelijk toe te passen

Unsplash

Een duurzame oplossing

Zwembad vullen met leidingwater

Wij adviseren u om voor het vullen van het zwembad leidingwater te gebruiken. Regenwater of bijvoorbeeld grondwater kunnen onverwachte reacties (bv. bruin worden van water) geven met zwembadchemicaliën. Informatie over de kwaliteit van het leidingwater (o.a. de hardheid van het water) kunt u verkrijgen bij uw waterleidingbedrijf. Voordat u begint met chloor toevoegen aan het water is het van belang om de pH-waarde van het water tussen 7.2 en 7.6 te hebben. U kunt deze testen met een zwemwater testset. In Nederland is in de meeste gevallen de pH van het leidingwater rond 7.8. Indien nodig, gebruikt u pH-Minus om de pH te verlagen en pH-Plus om de pH te verhogen.

Doseerschema

In het doseerschema vindt u een aantal zaken voor het bepalen van de aanbevolen continue dosering van uw zwembad. U kunt het type en het bijpassende formaat zwembad kiezen. Het aantal m³ inhoud van een zwembad is zeer bepalend voor de dosering van het chloor. In geval van hard water kan een verhoogde dosering nodig zijn. 80 gram van dit product per 10 m3 water verlaagt de pH-waarde met 0,1. Let op! Niet meer dan 300 gram per 10 m3 per behandeling. Wij adviseren u om in de avond na het zwemmen de benodigde pH-Minus aan het water toe te voegen. Voeg pH-Minus nooit direct aan het water toe, los het op in een 10 liter emmer met lauwwarm water en verdeel het daarna over het wateroppervlak.

Let op!

De aangegeven hoeveelheden pH-Minus om toe te voegen aan uw zwembad zijn een advies, hieraan kunnen geen rechten ontleend worden. Door diverse invloeden, zoals bijvoorbeeld zon, regen, onweer of de mate van gebruik van het zwembad, kan de benodigde dosering afwijken van het advies. Het is niet mogelijk een vaste regel voor alle situaties aan te geven. De ervaring zal u leren wat de beste dosering is voor uw zwembad.

Waarschuwing!

Voorkom dat kinderen in aanraking kunnen komen met zwembadchemicaliën. Neem altijd de aanwijzingen op de verpakking in acht. Meng nooit twee verschillende merken of soorten chemicaliën.

Unsplash