Doseerschema Anti-Alg

Anti Alg is een vloeibaar middel ter voorkoming en bestrijding van algengroei in zwembaden.

slider image
Unsplash

Meer plezier van je zwembad en spa

Unsplash

Gemakkelijk toe te passen

Unsplash

Een duurzame oplossing

Anti Alg is een vloeibaar middel ter voorkoming en bestrijding van algengroei in zwembaden. Anti Alg kan worden gebruikt als eerste dosering bij ingebruikname van het zwembad, voor continue dosering elke 5-7 dagen en om groene algen te bestrijden. Dit laatste pas doen nadat u een schokbehandeling met chloor heeft gegeven. Daarnaast kunt u Anti Alg gebruiken in de winter, gebruik 500 ml per 10 m3 bij het winterklaar maken van uw zwembad en voeg na 2-3 maanden nog een keer 250 ml per 10 m3 toe.

Zwembad vullen met leidingwater

Wij adviseren u om voor het vullen van het zwembad leidingwater te gebruiken. Regenwater of bijvoorbeeld grondwater kunnen onverwachte reacties (bv. bruin worden van water) geven met zwembadchemicaliën. Informatie over de kwaliteit van het leidingwater (o.a. de hardheid van het water) kunt u verkrijgen bij uw waterleidingbedrijf. Voordat u begint met chloor toevoegen aan het water is het van belang om de pH-waarde van het water tussen 7.2 en 7.6 te hebben. U kunt deze testen met een zwemwater testset. In Nederland is in de meeste gevallen de pH van het leidingwater rond 7.8. Indien nodig, gebruikt u pH-Minus om de pH te verlagen en pH-Plus om de pH te verhogen.

Doseerschema

In het doseerschema vindt u een aantal zaken voor het bepalen van de aanbevolen dosering van uw zwembad. U kunt het type en het bijpassende formaat zwembad kiezen. Het aantal m³ inhoud van een zwembad is zeer bepalend voor de dosering van de Anti Alg. In het doseerschema vindt u de aanbevolen doseringen om het zwembad de eerste dosering te geven, voor continue dosering en voor een schokbehandeling.

Let op!

De aangegeven hoeveelheden Anti Alg om toe te voegen aan uw zwembad zijn een advies, hieraan kunnen geen rechten ontleend worden. Door diverse invloeden, zoals bijvoorbeeld zon, regen, onweer of de mate van gebruik van het zwembad, kan de benodigde dosering afwijken van het advies. Het is niet mogelijk een vaste regel voor alle situaties aan te geven. De ervaring zal u leren wat de beste dosering is voor uw zwembad.

Waarschuwing!

Voorkom dat kinderen in aanraking kunnen komen met zwembad¬chemicaliën. Neem altijd de aanwijzingen op de verpakking in acht. Meng nooit twee verschillende merken of soorten chemicaliën.

Unsplash